Lindeborgs FF

Referat: AIF Barrikaden - Lindeborgs FF

Startelva: Adrian, Markus And, Lucas Callegari (comeback), Eklund, Felix – Pontus – Tristan, Anton, Hagi, Mathias – Axel
Avbytare var Filip som alternerade med Axel på topp, Viktor som spelade sista knappa halvtimmen som mittback och Milad, Yousef och Henke som inte spelade alls.

Precis I matchinledningen väcktes en oro för att detta med ännu en, på skador beroende, helt nykomponerad backlinje skulle kunna kosta en hel del. Redan de första 5 minuterna släpptes två gånger omarkerade spelare till farliga avslut varav det första redan efter 2 minuter när spelaren i fråga borde kunnat nicka i mål från sin position. Det visade sig dock ganska snart att denna inledning inte alls var typisk för matchen i övrigt där backlinjen precis som laget som helhet gjorde en riktigt bra insats.

Efter inledande 10 minuter var det Lindeborg som förde matchen men därefter tog vi successivt över och spelade oss lugnt och metodiskt med fint passningsspel framåt i banan men i förhållande till bollinnehavet så skapade vi inte så jättemycket chanser. Redan i den 15:e min spelades dock Axel i djupled fram till ett fantastiskt friläge där han ensam kunde löpa mot målet men där avslutet nog inte alls blev som det var avsett. Det förväntade distinkta bombande i mål utan att målvakten mer än marginellt skulle hinna röra sig ersattes av något närmast diametralt annorlunda (men annat skulle komma…).

Mot slutet av halvleken duggade chanserna tätt och målvakterna sattes rejält på prov, prov som de klarade med överbetyg! När Mathias dribblade sig ner till kortlinjen i 35:e min och slog ett inlägg var det dock inte målvaktens förtjänst att det inte blev mål utan att våra spelare framför mål inte var på hugget.

I den 38:e min tog Lindeborg ledningen på ett vackert långskott som såg ut att gå över men sista biten dalade ganska brant och tog sig ner under ribban i krysset. Därefter hann Lindeborg sätta Adrian rejält i arbete med ett par stenhårda välriktade skott där Adrian gjorde två fantastiskt fina räddningar.

I andra halvlek var det som större delen av den första. Vi hade ett stort bollinnehav men de hade sylvassa kontringar. I den 59:e min tyckte man sedan att vi hade verkligt flyt när de hade ett skott i ribbans underkant men detta flyt skulle visa sig kvitteras när vi bara 4 minuter senare hade ett närmast identiskt skott i ribbans underkant. Bara ytterligare några minuter senare tråcklade sig först Hagi förbi ett antal spelare inne i straffområdet innan hann blev stoppad (ojust?, knappast även om en del ville ha straff) innan det var Mathias tur att på sedvanligt maner (hur många gånger har jag skrivit den meningen?) startande en bit utanför straffområdet och sedan på något fullständigt obegripligt sätt dansa igenom ett helt cluster av motspelare och nå ända fram till målvakten. Mål blev det dock inte, minns dock inte om det var på grund av ett lite tamt avslut eller inget riktigt sådant över huvud taget, eller om det var deras målvakt som gjorde ett av sin många bra ingripanden.

Vi låg nu verkligen på för en kvittering och därför kändes ett jättelångt avbrott på grund av att en Lindeborgsspelares axel gått ur led komma väldigt olämpligt för oss. Den känslan skulle dessbättre visa sig helt obefogad. Det dröjde bara 3 minuter innan vi kvitterade där jag som inte riktigt kunde beskriva målet väljer att citera en vanligtvis omdömesgill person som befann sig i händelsernas centrum vid platsen för det inträffade: ”när Axel majestätiskt seglade över motståndarna och knoppade in 1-1 med en välplacerad nick” på en frispark av Anton.

Att Lindeborg inte var nöjda med resultatet märktes därefter med alla tänkbar klarhet. Från att ha backat allt längre ner i banan för att slå vakt om sin ledning slog man nu om till en närmast hejdlös offensiv och eftersom vi nu fått medvind och ville rida på den och också vi gick för seger blev det en synnerligen svängig avslutning där vi hade var sin klar möjlighet att avgöra matchen. I den 84:e min skaffade de sig ett jättebra skottläge men där bollen från skytten åtminstone från min vinkel såg ut att stryka väldigt tätt utanför stolpen. I den 88:e min slutligen trodde man nog att vi skulle fullfölja vändningen när bollen efter ett vackert anfall hamnade hos en tämligen ren Mathias som vid sin löpning mot målet blev upphakad bakifrån i sista stund. Där borde vi fått en straff och frågan är väl om det inte var för att det var så sent i matchen att ett straffmål rätt säkert blivit helt avgörande som den förväntade domarsignalen uteblev, att samma sak i ett tidigt skede av matchen lett till en annan bedömning.

Totalt sett en rätt välspelad match där vårt trygga och självsäkra, sällan bollborttappande men kanske aningen trubbiga anfallsspel i de avgörande lägena ställdes mot deras farliga djupledsspel. Om man ska tala i termer av rättvisa så hade vi som sagt det största bollinnehavet medan de riktigt heta chanserna var ganska jämnt fördelade. Om något av lagen ”förtjänade” att vinna var det nog vi men oavgjort låg kanske trots allt närmast och när vi legat under så pass länge känns det ändå rätt bra med en poäng även om den uteblivna straffen på slutet förstås svider en del.

Statistik: Hörnor: 4-3 Avslut på mål: 6-5 Avslut utanför/över: 6-5